Sveučilište u Splitu, Umjetnička akademija u Splitu, Festival dalmatinskih klapa Omiš i Zaklada Ljubo Stipišić Delmata zaključili su dana 28. travnja. 2015. sporazum o međusobnoj suradnji koji se odnosi na klapsko pjevanje.
Jedan od aktualnih zadataka je organiziranje stručnog studija naslova KLAPSKO PJEVANJE na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Želja za ovakvim studijem proizašla je iz potrebe da se na fakultetskog razini dade značaj specifičnom vokalnom glazbenom izrazu naše baštine koju je UNESCO prepoznao i potvrdio, a čije se odrednice i vrijednosti danas u praksi sve manje poštuju i uvažavaju. Time bi se potakli i interesi ljudi koji bi o klapskoj pjesmi željeli učiti, ispočetka, ili dalje i više. Dakle, program je namijenjen cjeloživotnom učenju, što znači da bi se na taj studij upisivali svi zainteresirani za klapsko pjevanje bez obzira na prethodno glazbeno obrazovanje i iskustvo. Programi bi bili usmjereni na educiranje klapskih pjevača i klapskih voditelja.
Priloženim upitnikom željeli bismo saznati što više o razmišljanjima i potrebama mogućih zainteresiranih kandidata kao i svih onih koji žele dati prijedloge i svoja viđenja ovog, u konačnom, još nedefiniranog studija.
Upitnik molimo pošaljite na mail adresu: vmilin@umas.hr

Srdačno!
Dr. sc. Vedrana Milin Ćurin
Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu
voditeljica studija Klapskog pjevanja (u nastajanju)